Advertentie

Hebban Newsroom

05
november 2019
om 15:19

Theaterbewerking ‘Lampje’ met kerst in het theater

De theatervoorstelling Lampje, naar het gelijknamige jeugdboek van Annet Schaap, gaat op zaterdag 14 december 2019 in première in het Maaspodium in Rotterdam. De avontuurlijke familievoorstelling zal na een reeks van twaalf voorstellingen in de kerstvakantie in Rotterdam nog tot en met 5 april 2020 door heel Nederland toeren.

Annet Schaap won met haar debuut alle belangrijke jeugdboekenprijzen: de Gouden Griffel, de Boekenleeuw, de Nienke van Hichtumprijs en de Woutertje Pieterse Prijs. Het boek, en dus ook het theaterstuk, gaat over Lampje, de dochter van een vuurtorenwachter, die in een stormachtig avontuur terecht komt. Alleen en verloren ontmoet ze geheimzinnige zeewezens, droevige kermisklanten en woeste piraten. En steeds overtreft ze zichzelf in dapper, volhardend en liefdevol zijn.

Regisseur Moniek Merkx heeft een bewerking van het boek gemaakt. De voorstelling wordt een beeldende vertelling met woeste drinkmuziek en droevige verlangliedjes van Djurre de Haan, met een poëtisch uitzicht op zee.

Merkx over Lampje:

'Lampje is een prachtig boek met waanzinnig veel verrassende wendingen en een rijk, goed geschreven plot. Wij mogen de eerste theaterbewerking maken en met de lyrische muziek van Djurre gaat mijn hart meteen sneller kloppen. Het verlangen naar de zee, een spannend spookhuis en een bonte kermisploeg nemen je vanaf het begin mee in een indrukwekkend tijdloos verhaal.'Bron: Persbericht

Over de auteur

Hebban Crew

1674 volgers
3 boeken
3 favoriet


Reacties op: Theaterbewerking ‘Lampje’ met kerst in het theater

Gerelateerd

Over

Annet Schaap

Annet Schaap

Annet Schaap (1965) studeerde aan twee kunstacademies: vijf jaar aan de Aca...