Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Newsroom

24
maart 2023
om 11:14

Valentijn Ringelberg (1990-2023) overleden

Op 21 maart 2023 is Valentijn Ringelberg overleden, zo werd bekendgemaakt op de Facebookpagina van hun net geopende boekhandel De Queer Boekenkast. De Young Adult fantasyauteur werd 32 jaar.

'Hij was een bevlogen boekenliefhebber en schrijver en zal als zodanig voortleven,' is te lezen op de Facebookpagina. 'We zullen je missen, maar het is goed zo.'

Valentijn Ringelberg (1990-2023) werkte van digital designer tot onderwijsassistent in de Nederlandse taal, maar diens eerste liefde lag bij het schrijven van verhalen. Ringelberg woonde samen met diens partner Thomas en hun zwarte kat Lint in Alkmaar. Op 2 maart openden de deuren van hun boekhandel De Queer Boekenkast in het centrum van de stad.

Ringelberg debuteerde met het eerste deel in hun Young Adult fantasyserie 'De Raad van Vha'Rymn', Voorbij het Wederwoud. Inmiddels zijn er drie boeken en drie novelles in de reeks verschenen. Ook schreef de auteur onder het pseudoniem Arby Valentine een New Adult romance, Ondine, die een Indie Award won.

De Queer Boekenkast laat weten dat een In Memoriam-pagina voor Valentijn Ringelberg zal volgen.

Naar het volledige artikel

Bron: De Queer Boekenkast


Reacties op: Valentijn Ringelberg (1990-2023) overleden

Gerelateerd

Over

Valentijn Ringelberg

Valentijn Ringelberg

Valentijn Ringelberg (die/diens) werd in 1990 geboren in Breda, maar verhuisde a...