a.bookworms.library 18 februari 2026
Hi fellow booklovers

-Recensie: onmogelijke wezens - de vergiftigde koning, Katherine Rundell-

Waar gaat het eerste boek over:
De vergiftigde koning is het spannende vervolg op Onmogelijke wezens van de veelbekroonde bestsellerauteur Katherine Rundell (bekend van o.a. De ontdekkingsreizigers).
Maandenlang heeft Christopher ervan gedroomd terug te keren naar de Archipel – de geheime eilandengroep waar mythische wezens leven. Maar nu hij eindelijk terugkeert, is dat niet zonder reden: in de Archipel verspreidt zich een gevaarlijk gif en de mythische wezens hebben Christophers hulp dringend nodig. Terwijl hij zich op de rug van een sfinx aan een gedurfde reddingsmissie waagt, ontmoet hij Anya, een meisje met een zwerm vogels aan haar zijde en een vraatzuchtige honger naar gerechtigheid…

Poeh na deel 1 van ‘Onmogelijke wezens’ kon ik niet wachten om dit deel te lezen. En die hoge verwachtingen zijn goed beantwoord, wat een geweldig vervolg is dit!

Dit boek zit weer bomvol avontuur, spanning, magische wezens en fantasie. In deel één waren de hoofdpersonages al erg krachtig neergezet met emoties waar je je makkelijk in kon verplaatsen. Bij dit deel zijn ze nog krachtiger neergezet op papier en zit er meer spanning in het verhaal door hun.

Dit tweede deel is net zoals het eerste deel vertaald door Jenny de Jonge en heeft het weer geweldig gedaan. De schrijfstijl is super fijn om te lezen en perfect voor de jonge lezers onder ons.

Ik heb ontzettend genoten van dit boek en heb het gevoel dat ik hem vaak aan de jeugd zal aanraden.
Een dikke aanrader voor jonge lezers en voor mensen die van een goede spannende fantasy houden!

Ik geef dit boek 4/5 sterren

Meer recensies van a.bookworms.library