Prachtige inkijk in de wereld van Ewout
Wat was ik enthousiast toen bekend werd dat Ewout Genemans een boek had geschreven.
Ik volg Ewout al langere tijd op social media en ben een enorme fan van zijn programma’s geworden de afgelopen jaren.
In het boek Ewout neemt Ewout Genemans ons mee met een kijkje in zijn leven die uiteraard begint bij zijn jeugd. Ewout blijkt op jonge leeftijd al veel interesse te hebben in de politie en het is dan ook leuk te lezen in zijn boek dat hij al op 14 jarige leeftijd achterin een politieauto mag zitten en een dienst mag meemaken. Later krijgt Ewout een rol in de hit-serie Zoop. Het is leuk om te lezen hoe hij van deze periode genoten heeft, maar ook hoe hij na Zoop tot de ontdekking komt dat acteur zijn toch niet zijn passie is.
Tijdens de opnames van Zoop komt Ewout erachter dat hij ook veel oog heeft voor hoe het er achter de schermen aan toegaat. Hieruit ontstaat zijn passie voor productie en presentatie.
Ewout neemt ons in het boek mee in de processen die gaande zijn voordat een programma van start kan gaan. In het boek beschrijft Ewout uitgebreid over zijn programma’s Beruchte gevangenissen, In de gevaarlijke wijken, Ewout, Bureau, In de kliniek en als laatste zijn documentaire over Nicky Verstappen en de weg naar de dader.
Elk hoofdstuk heeft zijn charme en is zeer interessant om te lezen, maar mij als lezer (die dus ook alle programma’s op tv heeft gezien) valt het op dat er daardoor soms regelmatig herhaling is. Wat heel logisch is, want het is natuurlijk ook op tv geweest. Toch is dit niet storend. Op tv gaat alles heel snel en om het nu te lezen voelt het niet alleen als herhaling, maar ook regelmatig als aanvulling.
Het laatste hoofdstuk over Nicky Verstappen heeft het meeste indruk op mij gemaakt. Ik was ook niet op de hoogte dat Ewout hier een documentaire over gemaakt had. Het verhaal is hartverscheurend en het is bijzonder om te lezen met hoeveel respect ze met dit verhaal zijn omgegaan.
Voor mij is het boek Ewout een zeer fijne toevoeging op de beelden/verhalen die al bekend waren bij mij. Echt een cadeautje voor 5 december of voor onder de kerstboom!
Ewout is zeker weten 4 sterren waard.
Ik wil @harpercollins_holland heel erg bedanken voor dit recensie-exemplaar!