Een heerlijke Scandinavische thriller!

Adrie Meinsma 27 januari 2026
“Politiechef Alexander Stenborg is met zijn vrouw Sofia verhuisd naar het idyllische Ormaryd, nadat hij gedwongen de politie van Stockholm heeft verlaten. Ze hopen op een nieuwe start in hun relatie, en een rustiger bestaan. Maar de mensen in het dorp gedragen zich vreemd, met name hun dominee.
Dan worden op dezelfde dag een verdronken hengst en een vermoorde tienerjongen gevonden in de diepe bossen vlak bij Ormaryd. Alexander legt aanvankelijk geen verband tussen de twee gebeurtenissen. Al snel wordt echter duidelijk dat er iets niet klopt, en het kwaad blijkt wreder en genadelozer te zijn dan iemand zich ooit had kunnen voorstellen...”

Wat vond ik ervan?

Zwarte Mist is een goeie Scandinavische thriller die vol spanning zit, waardoor je er vanaf het eerste moment gelijk goed in zit. Het verhaal heeft korte hoofdstukken en dat vind ik persoonlijk altijd heel fijn lezen. Het dorp en zijn bewoners die centraal staan in het verhaal zijn duister en verdacht en de uitgestrekte bossen die vaak genoemd worden gaven mij letterlijk regelmatig kippenvel. Het verhaal geeft je zoveel vragen, maar die worden op het einde zeker niet allemaal beantwoord.

Zwarte Mist is het eerste deel van de Ormaryd-moorden serie en ik ben zo benieuwd naar het vervolg.

Ik ben sowieso echt wel fan van Scandinavische thrillers. Jullie ook?

Zwarte Mist krijgt van mij 4 ⭐

Ik wil Xander uitgevers bedanken voor het verstrekken van dit recensie-exemplaar.

Meer recensies van Adrie Meinsma