Te oppervlakkig voor de diepte van Soefisme
Het boek bestaat uit twee delen die elkaar gedurende het boek regelmatig afwisselen. Het eerste deel is een geschiedvertelling wat je laat onderdompelen in het soefisme en haar rituelen en denkbeelden over de liefde en een universele God. Heel inspirerend en boeiend om te lezen.
Het tweede deel brengt die geestelijke denkbeelden terug naar het heden. Maar naar mijn smaak op een te smalle en oppervlakkige manier waar je, naar mijn idee, de geschiedvertelling tekort doet. Hierin staat Ella centraal. Een stereotype rijke Amerikaanse huisvrouw met drie kinderen. Zelf miste ik daar de aansluiting, omdat de focus geheel ligt op romantische liefde terwijl ik uit de geschiedvertelling begreep dat het gaat om universele liefde. En die diepte ontbrak.