Valt goed mee, mist wat diepgang
Outlawed is m'n eerste Engelstalige boek dat ik heb gelezen. Ik had al wat reviews gezien op Youtube over dit boek en besloot om die eens op te zoeken op m'n E-reader. Te zot voor woorden, maar ik heb dit boek kunnen kopen voor 0, 87 cent. Eerst zal ik de plot met jullie delen.
Ada is een jong meisje (18 volgens mij, weet het niet meer exact). In de tijd waar we nu in leven is het feit dat sommige vrouwen niet zwanger kunnen raken geen crimineel feit. In de tijd waar Ada in leeft wel (19de eeuw). Vrouwen die niet kunnen bevallen werden als heksen aanzien. Ada is een van die meisjes die niet kan bevallen en zal noodgedwongen op de vlucht slaan. Eerst zal ze in een soort van klooster belanden tussen de zusters en via daar zal ze meer te weten komen over de bende van 'Hole-in-the wall' Een bende waar onvruchtbare vrouwen in terechtkunnen. De bende strijdt naar een beter leven voor deze vrouwen en zal hiervoor alles doen. Ze stelen en zijn iets groots van plan om de eeuwige vrijheid van de onvruchtbare vrouw te garanderen, maar dat is buiten de sheriff gerekend die een 'bounty' zal plaatsen op Ada en naar haar op zoek zal gaan.
Het verhaal sprak me wel aan, omdat het iets was dat nog niet eerder werd geschreven. Het lijkt niet op andere verhalen. Voor 0,87 cent kan je niet veel verkeerd doen dacht ik. Op zich heb ik wel genoten van dit boek. Na een tijdje begon het me wel lichtjes te vervelen. Het miste de diepgang die ik oh zo graag heb in een verhaal.
M'n favoriet personage in dit boek is Lark. Hij komt er pas later in, maar gaf me een bepaalde vorm van oprechtheid wat ik wel graag heb bij een personage. Waar al de andere personages wat van misten had hij. Iedereen leek wel een geheim te hebben of iets achter te houden & bij Lark leek alles spontaan te komen, hij was niet bezorgd om wat de anderen van hem zouden zeggen.
Zowel Lark als alle andere personages missen diepgang en blijven wat aan de vlakte drijven naar mijn mening. Het verhaal zat wel goed in mekaar en het zorgde ervoor dat ik bleef lezen, maar ik vind het echt jammer dat de personages wat diepgang missen.
Ik ben met volle moed begonnen aan m'n eerste Engelstalige boek, maar jammergenoeg heeft het m'n verwachtingen niet echt ingelost. Ik vind het niet jammer dat ik het heb gelezen, maar tegelijkertijd heeft het me wat minder motivatie gegeven om nog zo'n soort boeken te lezen, vooral door de personages.
Voor 0,87 cent als E-book raad ik dit boek aan. Het is leuk om te lezen en het leest vlot. Geen schrik hebben om je grenzen te verleggen en eens een Engels boek te lezen. De vocabulaire in dit boek valt goed te begrijpen en net zoals in de Nederlandse taal zijn er een paar woordjes die ik niet begrijp, maar dat hoort erbij. Ik geef dit boek 3 sterren, omdat ik het een goed boek vind, maar diepgang mist.