Het nest van de tijger
Het nest van de tijger is het vijfde deel van de Explorer Academy die ik wederom weer heb voorgelezen aan mijn zoon. Het vorige deel vonden we wat saai en je wist overduidelijk wat er ging gebeuren, dat is in dit deel niet het geval. Het was weer spannend en vol met actie.
In dit deel belanden Cruz en zijn vrienden in Azie waar ze enkele wereldberoemde plekken bezoeken. Ze zijn nog steeds op zoek naar de puzzelstukken die zijn moeder in de wereld heeft verstopt. Ook Nebula is aanwezig om Cruz te stoppen in zijn zoektocht.
Het leuke vind ik de laatste pagina's in het boek, waar National Geographic laat zien wat verzonnen is in het boek en wat daadwerkelijk gebeurd; zoals het helpen met de schildpadden populatie. Mijn zoon wacht met smart op het volgende deel:-)