Advertentie

Dit boek heb ik mogen lezen met de Hebban-leesclub en mijn verwachtingen waren na deel 1 zeer hoog.

Aangezien dit boek een deel 2 is, zal ik niet ingaan op het verhaal maar zal ik mijn gedachten over dit boek delen.
Na vorig jaar deel 1 gelezen te hebben, en deze ook echt leuk vond, valt dit deel mij enorm tegen. Het voldoet gewoon niet aan mijn verwachtingen. Ik had een deel met veel actie en oorlog verwacht, maar voor mij is dit hem niet geworden.
In het verhaal wordt er vaak gesprongen van tijden en personages en op een gegeven moment wordt dit heel erg frustrerend.
In het verhaal heb ik daarom een paar keer gehad dat ik niet meer goed begreep en wist waar en wie het nu was.
Ook als ik het verhaal las was ik het binnen een paar regels alweer kwijt wat er gezegd werd.
De keuze voor bepaalde namen (en hoe je deze moet uitspreken) zoals bijv port mesi-teab, maakte het voor mij ingewikkeld waardoor ik minder goed onthield waar de personen waren.
Ook de omgeving was voor mij onduidelijk. Zo dacht ik dat ze op een schip zaten, maar even later bleek weer van niet.
De actie die erin zat was voor mij te weinig en het gebeurde ook ineens. Ik had persoonlijk meer actie willen zien ipv snel afhandelen.

De positieve kanten van het boek:
De voorkant is weer een pareltje. Deel 1 was ook al zo mooi. Mooie details en hoe verder je in het boek komt hoe beter je de voorkant gaat begrijpen. Ik heb de paperback variant en deze is lekker 'fluffy' en dat betekent: geen gebroken ruggen!
Kwa personages is Vex echt een favoriet. Zijn humor en opmerkingen, love it! En gelukkig komt Teo er ook weer in voor, waar wat wendingen mee zijn. Zo kom je erachter wie Teo nu precies is en leef je echt met zijn verhaal mee.
De romantiek die erin zit is fijn om te lezen. Het is lief en schattig, niet te opdringerig en mooi omschreven. Gelukkig ook niet te veel poespas waarvan je denkt: 'schiet nou toch eens op' (oftewel geen frustratie wat betreft de romantiek ;) )
Ook vond ik het makkelijk om weer de personages voor de geest te halen. Vooral omdat ik deel 1 vorig jaar gelezen heb en er al veel dingen weggezakt waren.

Om de serie compleet te maken moet je dit boek wel lezen, ook omdat je na deel 1 toch wel wilt weten hoe het afloopt.
Ik had alleen een sterker einde willen zien en meer actie.
Dit boek was niet de slechtste die ik ooit gelezen heb, maar ook weer niet de beste. Het was een worsteling om hem uit te krijgen.

Reacties op: Tegenvaller

9
These Divided Shores - Sara Raasch
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker