Prachtige afsluiting van een heerlijke serie!
Met het derde deel, L’amour aan de Côte d’Azur, komt de Bestemming Parijs-serie tot een einde. Een heerlijke serie, waarvan het derde deel een waardige afsluiting vormt. Ik heb dit boek dan ook beoordeeld met 4,5 ster.
Lizzy, Chloe en Sofia verlaten Parijs voor een trip naar de Côte d’Azur voor de bruiloft van Sofia’s vader. Lizzy is blij om haar verantwoordelijkheden en werk voor even achter te laten, maar een schokkende ontdekking maakt dat haar leven voorgoed zal veranderen. Chloe krijgt een verontrustend telefoontje van haar moeder, waarna ze Lizzy en Sofia achterlaat om een grote uitdaging aan te gaan. Tot slot wil Sofia graag het gebak voor haar vaders bruiloft regelen, waarbij ze hulp krijgt van iemand die mogelijk meer is dan alleen een collega. Maar of Sofia daar al aan toe is…?
Lizzy, Sofia en Chloe zijn weer terug en ondanks dat ik het tweede deel uit deze serie alweer een tijdje geleden las, zat ik zo weer in het verhaal. Met korte terugblikken en opmerkingen weet Mirjam informatie uit voorgaande delen zo weer op te rakelen, waardoor de lezer meteen weer meeleeft met de vrouwen. De schrijfstijl van Mirjam is prettig en toegankelijk. De korte hoofdstukken vanuit verschillende perspectieven maken dat je door het boek heen vliegt.
Leuk weetje: het audioboek is ingesproken door drie verschillende stemmen, waardoor het onderscheid tussen de vrouwen extra herkenbaar is.
Lizzy, de wildebras van het stel, heeft inmiddels woonruimte en een stabiele baan bij Toby. Ze doet echter een schokkende ontdekking, wat maakt dat alles wat ze over zichzelf geleerd heeft, op losse schroeven staat. Met hulp van een nieuwe vriendin ontdekt Lizzy wat ze met haar toekomst wil doen.
Sofia is weer single en bereidt zich voor op de bruiloft van haar vader. Ze mist haar moeder nog steeds en heeft moeite met het loslaten van haar zaak in Parijs, maar wordt ondertussen ook confronteert met een nieuwe man die interesse in haar heeft. Is ze daar al aan toe? En welke plek heeft Mimoun in haar leven?
Chloe heeft een gecompliceerde band met haar moeder, die alleen maar ingewikkelder wordt als Chloe gebeld wordt met verontrustend nieuws. Binnen een paar dagen staat haar moeder voor haar neus en kan Chloe haar niet meer ontwijken. Is hun band nog te redden?
L’amour aan de Côte d’Azur heeft een goede balans tussen luchtigheid en diepgang en bevat thema’s die iedereen aan zullen spreken. Niet alleen vriendschap, liefde en zelfontplooiing staan centraal, maar ook familie, rouw en toekomstplannen. Dit maakt dat het verhaal afwisselend is en dat er voor iedereen iets herkenbaars in het verhaal te vinden is.
Persoonlijk vond ik de verhaallijn van Chloe en haar moeder het mooist. De gevoelens van Chloe werden heel goed omschreven en ik begreep haar dilemma dan ook zo goed! De band die zich tussen hen ontwikkelt, de mooie gesprekken die zij met elkaar voeren en de geheimen die aan het licht komen hadden mij het gehele boek in zijn greep, prachtig!
Ik heb Lizzy, Chloe en Sofia in mijn hart gesloten, evenals Toby, Mimoun en Guillaume, maar vergeet ook zeker de stad Parijs niet. De gedetailleerde beschrijvingen, maar ook zeker de liefde waarmee over de stad en Frankrijk gesproken wordt, maakt dat de omgeving echt tot leven komt in het boek.
Mirjam Mieserius heeft met L’amour aan de Côte d’Azur een prachtige afsluiting geschreven voor haar Bestemming Parijs-serie. Niet alleen de persoonlijke groei van de vrouwen staat centraal, maar ook komen alle verhaallijnen uit de serie bij elkaar en worden deze mooi afgerond. Thema’s zoals familie, rouw, liefde en vriendschap worden goed uitgewerkt en met voldoende diepgang. Een fijne boek uit een heerlijke serie, ga dit zeker lezen!