Boven de Wolken
Dit is mijn eerste Jenny Colgan en ik moest erg wennen aan haar schrijfstijl. Ik ben fan van Jill Mansell en Christie Barlow (Love Heart Lane serie). Deze schrijfsters hebben niet alleen veel personages in hun Feelgoodromans maar ook een sprankeling en humor, dat heeft Jenny Colgan niet maar die schrijft wel prachtig over Schotland en over beestjes. In eerste instantie dacht ik wat saai maar daar kom ik toch op terug, want wat het zo saai maakt is dat Jenny niet uit de bocht vliegt en daardoor een solide verhaal verteld en op het eind pas uit de bocht vliegt waardoor je het boek met een goed gevoel afsluit en toch nieuwsgierig bent naar het vervolg(wat ik zeker wil lezen).
In boven de wolken maken we kennis met Morag, pilote van beroep. Haar opa heeft de liefde voor het vliegen doorgegeven aan zijn kind(die helaas zelf niet kan vliegen omdat hij kleurenblind is) Kleindochter Morag heeft de liefde voor vliegen gekregen net zoals de skills om te vliegen maar maakt iets heel heftigs mee waardoor Opa ingrijpt en haar weer met Dolly laat vliegen(een klein vliegtuigje die mensen naar de eilanden brengt en ophaalt in Schotland)
Ik geef het boek 3 en een halve ster. De schrijfstijl moet wennen maar is zeker niet verkeerd en daarbij is het een 1e verhaal van een serie waardoor je veel informatie krijg en weinig spektakel maar wel genoeg spektakel om het tweede deel te willen lezen.