Jackdaw
Jackdaw is een nieuwe serie van Daniel Cole, wederom 3 thrillers, net zoals de Ragdollserie. De ragdollserie heb ik met veel plezier gelezen dus mijn verwachtingen waren hoog. Jackdaw begint met spectaculaire moorden en in het begin is dat toch wel effe slikken om moord tot een kunst te verheffen maar goed daar staat Daniel Cole toch wel bekend om en persoonlijk vind ik het ook heel leuk om te lezen omdat na een aantal de moorden te mooi zijn en hoog amusementswaarde hebben en daardoor ook niet geloofwaardig waardoor ik op de stand ga dit is niet echt maar waardoor ik de fantasie en het verhaal anders ga lezen. Dit is het eerste deel en werderom zeer goed en vermakelijk geschreven. Rechercheur Scarlett delaney is jong en leidt het onderzoek naar de Kackdawkiller(seriemoordenaar) en word daarbij geholpen door Frank Ash. Deze politieman kon haar vader zijn maar heeft haar vader gedood en sindsdien houdt Frank Scarlett in de gaten en daar waar nodig is hij haar mentor en begeleider. Scarlett zet Frank buitenspel zodat zij met Mooiboy Henry Devlin en naar eigen zeggen privedetective. Samen gaan Henri en Scarlett op zoek naar de Jackdaw.
Jackdaw is in de typische Daniel Colestijl geschreven na een moeizame start zat ik goed in het verhaal. Het verhaal is verrassend goed en personages zijn prettig uitgewerkt zodat je fantasie ook aan het werk mag, ook de cliffhanger aan het eind maakt dat je het liefst meteen door wil naar het volgende deel en voor degene die het begin te taai vinden zet door want het einde is echt de moeite waard!