Aardig plot maar dat is dan ook

Anitaleest Anitaleest
31 mrt 2017

Dit boek hangt een beetje tussen een psychologische roman en een thriller in maar ik hang meer naar het eerste dan het tweede. Het begin is veelbelovend maar daarna kakt het al snel in. Het middenstuk is veel te lang en verhaalt over een huwelijk dat bij voorbaat al gedoemd is te mislukken. Waarom Robin nog bij Harry blijft, daar snap je als lezer helemaal niks van. Je voelt je als lezer ook niet echt betrokken bij de hoofdpersonen omdat ze beide beslissingen nemen en actie's uitvoeren die je niet kan begrijpen. Het verhaal wordt aanvankelijk verteld vanuit twee hoofdpersonen, Harry en Robin, de hoofdstukken wisselen zich af en op zich leest dat wel lekker en krijg je een goed beeld van beide personen. Alleen het duurt veel te lang en er gebeurd veel te weinig om het boeiend te houden. Wanneer dan op het laatst een derde persoon aan het woord komt wordt het weer interessant en spannend maar dit is eigenlijk te laat. Het plot is wel aardig bedacht maar de manier van schrijven is te langdradig.

Meer recensies van Anitaleest