Een spannend dystopisch verhaal

26 december 2022
Een spannend dystopisch verhaal dat akelig dicht bij de hedendaagse pandemie ligt. Met dit verschil dat dit verhaal fictief is.
Toch is de onderliggende boodschap heel duidelijk. Neem niet zomaar klakkeloos aan wat je ziet of wat je verteld wordt. Gebruik je eigen gezonde verstand en onderzoek de feiten.
Vond het een mooi boek. Het heeft geen 5 sterren gekregen omdat het open einde te veel vragen open laat. Zoals wat er verder met Harper gebeurd en wat doet Veronica verder met de informatie die ze nu heeft over haar vader? Persoonlijk had ik nog graag de confrontatie willen lezen tussen Veronica en haar vader. Van wat ik nu lees is er feitelijk niet veel veranderd en heeft de pandemie niet tot inzichten geleid. Er is ook in New K een grote kloof tussen arm en rijk en gedwongen arbeid zo het lijkt.
Een boek met een open einde dat vraagt; nee, schreeuwt om een vervolg. Voor een debuut vehaal is dit keigoed geschreven.