Advertentie

Is het toeval of het lot dat Daniel en Natasha samenbrengt op deze allesbepalende dag? Heeft het zin om in dromen te geloven als je weet dat die nooit uit kunnen komen? Deze prachtige zin is te lezen op de achterkant van het boek.

Op diezelfde achterkant werd bij mij de verwachting gewekt dat dit boek zou gaan over het gegeven hoe kleine en grote dingen, toevallige en geplande ontmoetingen de rest van je leven kunnen beïnvloeden en zelfs kunnen bepalen. Vooral het feit dat ik dit ben gaan lezen ten tijde van de Coronacrisis, een periode die volgens mij veel impact op mensen zal gaan hebben, maakte waarschijnlijk dat ik meer diepgang had verwacht.

Dit neemt niet weg dat ik deze young-adult roman met plezier gelezen heb. Er is inderdaad een toevallige ontmoeting tussen de twee belangrijkste personen Natasha en Daniel. En deze ontmoeting zal invloed hebben op de rest van hun leven, maar over de rest van hun leven kom je niet zo heel veel te weten omdat het boek gaat over de dag dat ze elkaar ontmoeten. In die dag doorlopen Natasha en Daniel echter wel zo'n beetje alle aspecten van een langdurige relatie.( "Ons verhaal is te kort samengevat. We proberen een heel leven in één dag te persen." ) Ze worden verliefd, doen leuke dingen samen, maken ruzie, ontmoeten elkaars familie, praten over een toekomst samen, nemen afscheid... Dit alles wordt opgehangen aan een leuke kapstok namelijk een wetenschappelijk experiment. Daniel heeft een artikel gelezen waarin twee onbekenden zesendertig vragen aan elkaar stellen en uiteindelijk verliefd worden. Natasha gelooft niet in liefde. Wie krijgt gelijk?

Ook de manier waarop het verhaal verteld wordt is zeker de moeite waard: Afwisselend wordt er geschreven vanuit het perspectief van Daniel en dan weer door Natasha. Tussendoor zijn er nog diverse uitstapjes naar wat andere gezichtspunten (bijfiguren) en extra uitleg.Gelukkig maar want deze stukken redden voor mij het boek omdat het anders wel erg kabbelend was geweest met veel herhaling van zetten, nu boden ze het verhaal de de verdieping die het nodig had.

Reacties op: De zon is ook een ster - Nicola Yoon

187
De zon is ook een ster - Nicola Yoon
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners