Super creepy!
Toen ik dit boek tijdens mijn jacht op Halloween boeken in de winkel zag liggen trok het meteen mijn aandacht. De cover is super spooky en de titel gaf me al rillingen. Maar omdat het een jeugdboek is verwachtte ik niet dat het erg eng zou zijn. Ik wil die woorden graag terugnemen, want ik heb oprecht 3 nachten niet kunnen slapen! Daniëlle Bakhuis weet verschillende creepypastas te combineren tot één verhaal en toevallig heeft ze voor dit boek voor mij een paar van de griezeligste uitgekozen. Wat het zo eng maakte, is dat het niet ondenkbaar is dat het jou ook kan overkomen. En wanneer je denkt dat het niet griezeliger kan, komt er weer een nieuw eng detail naar voren. Dit houdt zelfs niet op nadat het verhaal ten einde is gekomen. In het nawoord zit nog een laatste scare.
Ik heb erg genoten van het boek, hoewel ik het echt creepy vond. Het boek wordt gekenmerkt als jeugdhorror, voor lezers vanaf 13 jaar. Jongere lezers moeten hier naar mijn mening ook niet aan beginnen. Dit boek had ik als kind niet onder mijn ogen moeten krijgen, want dan had ik nooit meer geslapen. Maar door de creepypastas is dit boek ook erg leuk voor een ouder publiek en perfect om te lezen tijdens Halloween season!