Erg leuk extraatje op Heartstopper!

AnneHut 12 oktober 2023
Na het lezen van de Heartstopper serie vond ik het enorm leuk om weer een (kort) verhaal over Charlie en Nick te lezen. Dit verhaal speelt zich af 2 jaar in de toekomst, Charlie en Nick zijn nog steeds bij elkaar en Nick staat op het punt af te studeren en op kamers te gaan. Hij is hier enorm enthousiast over, maar Charlie is vooral verdrietig dat hij weggaat en maakt zich zorgen over een lange afstandsrelatie. En dit zorgt voor spanningen.

Ik vond het enorm leuk om te lezen hoe de relatie tussen Nick en Charlie is gegroeid. 2 jaar in die levensfase is best veel en de liefde straalt er nog steeds vanaf. Ook zijn de jongens zelf volwassener geworden, wat zorgt voor nieuwe invalshoeken.

Ik bewonder het enorm hoe Alice Olseman complexe gevoelens weet neer te zetten. Je voelt de woede tussen Nick en Charlie, maar toch ook dat ze nog veel van elkaar houden en waar ze onzeker over zijn. Het is weer een prachtig verhaal die zich wederom focust op het leven en de relatie van de tiener en niet extreem op de lhbtqia+ community of op het doorbreken van taboes.

Meer recensies van AnneHut