Bij het zien van de schitterende cover van Groeten uit Baflo van Kees Volkers wordt je nieuwsgierig naar het station. Het ziet eruit al een heel eenzaam station en je vraagt je af of dat ook echt zo is. De titel maakt nieuwsgierig. Diegenen die nog nooit van die plaats gehoord hebben zullen gelijk gaan googelen of die plaats wel echt bestaat, dat het geen verzinsel is. De subtitel geeft precies aan wat je kan verwachten van het boek.
In Groeten uit Baflo van Kees Volkers neemt de auteur je mee op diverse fiets-, wandel- en openbaar vervoer reizen. Een gedeelte van de verhalen zijn al eens eerde gepubliceerd. Achter in het boek kan je lezen waar ze eerder gepubliceerd zijn geweest. Maar er staan ook veel verhalen in die nooit eerder zijn gepubliceerd. Aan het begin van elk verhaal staat een bijpassende foto. De verhalen zijn los te lezen. Je kan zelf bepalen met welk verhaal je begint, welk verhaal je daarna leest en met welk verhaal je eindigt.
Kees Volkers beschrijft in Groeten uit Baflo met veel humor, veel gemopper en veel ironie zijn belevenissen. Meestal in Nederland, zoals Maastricht en Dieren, maar af en toe maakt hij ook een uitstapje met zijn vrouw naar het buitenland, zoals naar het niet zo geliefde Frankrijk (gelijk in het eerste verhaal kan je lezen of zijn gevoel over dat land nog veranderd of niet) en Berlijn.

Lees verder op https://surfingann.blogspot.com/2021/11/groeten-uit-baflo-kees-volkers.html .

Reacties op: Reisverhalen die je anders naar de omgeving doen kijken

3
Groeten uit Baflo - Kees Volkers
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken