Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Het zijn verhalen die je raken

Anneke Visser 11 maart 2024
Bij het zien van de schitterende cover van Kiezels van Conny Hoogendoorn krijg je het gevoel dat je een boek over kiezelsteentjes gaat lezen. De titel en subtitel laten je dat ook vermoeden, maar niets is minder waar, al zitten er een paar verhalen waarin (kiezel)stenen zijn verwerkt. De titel van het boek wordt al snel duidelijk. De verhalen in deze verhalenbundel kun je los lezen. Je bepaalt zelf met welk verhaal je begint, welk verhaal je daarna leest en met welk verhaal je eindigt. Over het algemeen kun je de verhalen onder het eten of voor het slapen gaan lezen, maar er staan een paar verhalen in die je beter niet onder het eten of voor het slapen gaan kunt lezen.
In Kiezels van Conny Hoogendoorn staan verhalen die uit het leven lijken te zijn gegrepen. In elk verhaal is er wel iemand die een deel van het verhaal herkent, omdat hij of zij het zelf (deels) ervaren heeft of iemand kent die dat (deels) heeft ervaren, zoals het verhaal van een ouder die al vrij snel na het overlijden van zijn vrouw een andere partner heeft en hoe dat voor een van de kinderen voelde. Verhalen waarin de hoofdpersoon voor een moeilijke keuze staat, zoals meteen in het eerste verhaal het geval is.

Lees verder op https://surfingann.blogspot.com/2024/03/kiezels-conny-hoogendoorn.html .

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Anneke Visser