Advertentie

Tischa Neve is kinderpsycholoog, en opvoedkundige, moeder van Dim en pleegmoeder. Ze is bekend van het opvoedtv-programma Schatjes. Ellie Norden uit Beilen is in het dagelijks leven opruimcoach. Tijdens het tv-programma Schatjes ontmoette zij Tischa Neve.en samen maakten zij een mooi plan voor dit boek.

~Over de inhoud

In het leven van jonge kinderen gebeuren veel nieuwe dingen. Sommige leuk, maar ook best spannend, zoals een vakantie, naar de kapper of uit logeren. En soms ook gebeurtenissen die veel impact op een kind kunnen hebben. Een goede voorbereiding is dan een wijze tip.

In Kijk, zo gaat dat! vind je voor de meest voorkomende situaties en gebeurtenissen aansprekende verhalen voor jonge kinderen. Gevolgd door mooie tips van Tischa Neve.

Het is een superhandig (voorlees)boek dat je steeds uit de kast pakt als er iets nieuws of spannends staat te gebeuren voor je jonge kind!

~De elementen

De cover is vrolijk, maar oogt ook wat zakelijk. Gezien het ook om kinderverhaaltjes gaat mis ik wat meer kleur. De titel past erg mooi bij het boek.

Tische Neve begint een helder en zeer leuk voorwoord. Zo lezen we het ontstaan van de kinder-verhalen-bundel. Want dat is het eigenlijk, waar mooie tips aan zijn toegevoegd.

Ellie Norden gaat vervolgens verder met een duidelijke inleiding. Er zijn veel situaties die voor veel kinderen nog vreemd zijn, of die ze mogelijk een "beetje eng" vinden. Dan zijn mooie verhaaltjes vertellen en er samen over praten met het kind Ze zijn dan meer gerust en dan klinkt het niet meer zo spannend als voorheen.

~Zeer mooie en interessante onderwerpen om voor te lezen

De bundel bevat zeer mooie, interessante en ook alledaagse onderwerpen die besproken worden. Verhaaltje 1 gaat over "uit eten" gaan met de kids. De moeder van het gezin vertelt een beetje hoe het gaat, zodat de kinderen van te voren weten hoe het daar gaat. Aan het eind van dit hoofdstuk geeft Tischa passende tips, om vooraf door te nemen, Reuzehandig.

De hoofdstukken hoeven niet op volgorde gelezen te worden. het is maar net wat van toepassing is. Naar de tandarts gaan, logeren bij oma en opa, voor het eerst naar school, boodschappen doen en nog veel meer moois wordt besproken in de prachtig mooie bundel: Kijk, zo gaat dat!

~Conclusie

Het boek - Kijk, zo gaat dat!- is een rijke aanwinst als het gaat om kinder-hulp-boeken. Of je het zal voorlezen of samen zal gaan lezen, het gaat jouw kind zeker sterken en meer plezier geven aan nieuwe en soms heel spannende situaties. Ook de kinderen die houden van vaste ritmes, structuur en vaste handelingen kan het zeker een handvat.

Waardering 5 sterren

Een superfijn handboek en heerlijke verhalen voor de kids!
Een zeer compleet boek, een dikke aanrader, ook voor de vakantietijd!

Superleuk boek! Hartelijke groeten, Annette Overvoorde
Birdys's Boeken blog, https://birdysboeken.blogspot.com/2020/06/tischa-neve-en-ellie-norden-kijk-zo.html

Reacties op: Een superfijn handboek en heerlijke verhalen voor de kids!

5
Kijk, zo gaat dat! - Tischa Neve
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners