Zoete overwinning

Annikavo 19 januari 2025
Dit boek brengt het goevoel goed over van het leven in de jaren 1910-1920. Het tempo is rustig en dat is één van de punten waardoor dat gevoel goed over gebracht wordt.

Het boek gaat over 3 vriendinnen, Noor, Fieke en Annabel. Ieder verteld haar eigen verhaal vanuit haar eigen perspectief. Ieder hoofdstuk begint met de naam van de hoofdpersonage en de datum. Soms lees je een paar dagen achterelkaar en soms zit er maanden of jaren tussen.

Wat steeds terugkomt in het verhaal is de cacao fabriek van de familie van Noor, waarin zij noodgedwongen een rol moet gaan spelen.

Het leven van de andere 2 vriendinnen komen ook ruim aan bod. En geeft een goed inzicht in het leven van toen. Al gaan sommige dingen wel erg makkelijk. Daar is het dan ook een boek voor.

Ik heb ontzettend genoten van dit eerste deel en kijk uit naar de andere 2 delen.

Meer recensies van Annikavo