Een verhaal dat je moet ondergaan

Dit boek gaat verder waar het vorige deel eindigde, een expeditie van Portiiden en Mensen naar een ster waar signalen vandaan kwamen. Hier moeten ze uitdokteren hoe om te gaan met de twee intelligente levensvormen die ze hier aantreffen. Hoe betekenisvol met elkaar te communiceren is een van de terugkerende thema's in deze serie.
Er zijn meer personages dan in deel 1, misschien is dat een oorzaak dat je wat minder een klik met ze voelt. Al hebben veel ervan zo hun eigen mooie momenten waardoor ze als karakter even meer diepte krijgen. Het vergt verder de nodige verbeelding om je te kunnen verplaatsen in het perspectief van de wat meer buitenissige levensvormen, al zou dat normaal gesproken juist een sterk punt van de doorgewinterde SF-lezer moeten zijn :).
Het verhaal is af en toe wat taai met uitgebreide technische beschrijvingen, maar het smaakt uiteindelijk wel dankzij de originele Inzichten en gezichtspunten. Vandaar dat ik de drie en een halve ster die ik eigenlijk zou geven naar boven afrond. Dus onderga het boek en laat je erin onderdompelen!

Meer recensies van Arthur Van Bijleveld