Een rugzak vol...gevoelens

Beliefje 30 juli 2025
Obi's ouders zijn uit elkaar. Dus moet volgens een beurtsysteem pendelen tussen moeder en vader.
Als hij helemaal alleen naar zijn moeder reist, loopt het goed mis: Hij heeft niet genoeg zakgeld voor de reis...Gelukkig ontmoet hij Babs en Saar die samen op reis zijn. Maar wat zijn toch al die geluiden die uit Obi's rugzak komen?

Dit boek vertelt het verhaal over een jongen, die onder invloed van de scheiding, zichzelf een beetje wegcijftert en er alles aan doet om de lieve vrede te bewaren. In zijn rugzak zitten verschillende wezentjes die symbool staan voor emoties. Al gauw leert Obi dat emoties, en uitingen hiervan, waardevol kunnen zijn, je meer zelfvertrouwen kunnen geven. En hoewel sommige emoties knap lastig kunnen zijn, je hebt ze allemaal nodig om voluit te kunnen leven.

Het boek leest als een roadtrip. Ik lees graag realistische romans, en ik vind het goed dat er in dit boek voor 10+ fantasie-elementen werden toegevoegd aan dit meeslepend verhaal. Ik heb het dan ook graag gelezen. Het boek laat je stilstaan bij Obi's gedachten en emoties. Daarnaast werd er ook voor een spanningselement gezorgd: boeiend!

Meer recensies van Beliefje