Waan je in een andere wereld

Beliefje 22 mei 2025
Dit was het tweede boek dat ik las van Annet Schaap. Na "Lampje" stonden mijn verwachtingen erg hoog gespannen, dit verhaal gaf een nieuwe dimensie aan jeugdboeken, ik kon dit boek als boekverkoper makkelijk aanraden aan kinderen van 9-12 jaar en spoorde vaak ook de mama's aan het boek samen te lezen: Niets zo leuk als een boek samen te kunnen lezen en het er dan nadien over te hebben. Want Schaap schrijft "next level" verhalen met een gelaagdheid.

Wat me aan dit boek opviel was hoe gedetailleerd elk personage is uitgewerkt. Als je van lezen houdt, is het deze troef die je leesplezier alleen nog maar zal verhogen. Het doet je nadenken bij hoe de personages handelen, hoe het komt dat ze zo handelen en het doet je besluiten dat we uiteindelijk allemaal op zoek zijn naar warmte, vriendschap, liefde...
De fantasie die in dit verhaal tot uiting komt is, zoals ik ook al in andere beoordelingen las, sprookjesachtig. Wat mij betreft kunnen Schaap's boeken gerust de nieuwe klassiekers van onze huidige tijd genoemd worden. Ik raad het graag aan aan kinderen die graag en veel lezen (het is een lijvig boek, zelfs al staan er dan ook veel tekeningen in) Maar het zou ook het ideale boek kunnen zijn om voor te lezen aan kinderen die zelf niet zo graag lezen. Lezen en genieten!

Meer recensies van Beliefje