verhaal met een actueel, origineel thema
Ik vond de insteek van dit verhaal erg origineel. Het is een thema dat momenteel erg actueel is, het vluchtelingenthema, en toch worden er niet veel boeken rond dit thema uitgegeven.
Je volgt mee de vlucht van een vader en een zoon, naar het land van herkomst.
Voor Mirza is deze vlucht heel aangrijpend aangezien hij zijn jeugd doorbracht in Nederland, er een beste vriend had, en zich echt thuis voelde.
Vader vertrekt zonder veel met hem te praten, en Mirza heeft er het raden naar waarom hij ineens alles moet achterlaten. Gelukkig reist zijn beste vriend in gedachten met hem mee...daar lezen we ook de reflecties die Mirza maakt en de vragen die hij (nog) niet durft te stellen, uit angst voor de reactie.
Gaandeweg vindt Mirza de moed, mede doordat hij nieuwe mensen leert kennen, zich open stelt en de taal en gebruiken leert kennen. Zo durft hij uiteindelijk zijn vader te confronteren, en maken ze samen een nieuwe start.
Een boek dat je laat nadenken over hoe het moet zijn halsoverkop te moeten verhuizen, de taal niet te kennen en alles opnieuw te moeten opbouwen. De prachtige illustraties geven nog een extra boost en verdieping aan het verhaal. Een aanrader!
Je volgt mee de vlucht van een vader en een zoon, naar het land van herkomst.