Iedereen is anders, en dat is ok!
In Raven's familie is niets wat het lijkt. Op haar moeder na is ieder familielid een fabelachtig wezen waar die in kan transformeren Omdat Raven dertien wordt, is deze verjaardag extra spannend voor haar en haar familie, want...In welk wezen zal zij veranderen?
Door een verspreking wordt de nieuwsgierigheid van Joris (Raven's beste vriend) aangewakkerd..
Ik vind het boek heel toegankelijk geschreven voor deze leeftijd. Het thema is iets wat we al wel kennen van andere reeksen boeken (zoals bv. Woodwalkers) maar wat me aan dit boek opvalt is toch vooral de humor.
Ook de onderliggende boodschap van het verhaal, je mag zijn wie je bent, wordt hier op een hele mooie manier verwoord in een prachtig verhaal. Ik had dit niet verwacht bij het zien van de cover van het boek, ik vind deze eerder "13 in dozijn" en ik had dan ook niet de diepgang in het verhaal verwacht.
Bovendien is het boek opgedeeld in handige kleine hoofdstukken en helemaal niet dik wat ook interessant is voor kinderen die niet zo van lezen houden, maar hiermee toch een volwaardig en boeiend verhaal kunnen lezen: een aanrader!