heerlijk boek om in weg te zinken

Bellefleur Bellefleur
27 mrt 2015

21 december 2012 is voorbij. De Maya's voorspelde dat de aarde en enorme catastrofe zou overkomen. Een catastrofe veroorzaakt door misbruik van moeder aarde door de mens. Het jaar 2012 is voorbij. Ik wil niet zeggen zonder slag of stoot maar waarschijnlijk wel zonder Armageddon. Tenminste ik heb het niet bewust mee gekregen. Wel dat er veel, echt veel natuurrampen gebeuren. Tsunami's en aardbevingen te over.
Zou het komen door de kristallen schedels en hun hoeders dat er geen Armageddon heeft plaats gevonden? In dit boek worden we meegenomen naar het Engeland van de 16e eeuw en het Engeland van de 21ste eeuw. Stella en Kit, net gehuwd, ontdekken in de grootboeken van een Engelsman de laatste verblijfplaats van de blauwe kristallen schedel. Hij is verborgen in een grot. Zij is grot specialist en neemt hem dus mee...... Ze vinden de schedel maar ze zijn niet alleen. Om hun achtervolger te ontlopen kiezen ze ervoor zich te scheiden. Een ongelukkige val van Kit ontketend het verdere verhaal. En super vlot geschreven boek. Duidelijk in in welke tijd het speelt met duidelijke verwijzingen naar Nostradamus, kristallen schedels, Maya's, Nieuw Spanje ect. De jacht is geopend (eigenlijk is hij al eeuwen gaande). Lekker weglezende hoofdstukken en ik was niet in staat hem snel weg te leggen. Ik baalde eerlijk gezegd van als ik gestoord werd. Eigenlijk moet ik eens een bordje "Niet storen" invoeren denk ik.

Meer recensies van Bellefleur