Advertentie

Manda Scott

Spots 1 beschrijving bewerken

De Ierse Manda Scott (Glasgow, 1962)  werkte vijftien jaar als dierenarts aan de universiteit van Glasgow voordat ze zich fulltime op het schrijven stortte van zowel historische als hedendaagse thrillers. De ruige Schotse bergen spelen een belangrijke rol in haar eerste boeken. Tijdens haar onderzoek voor haar eerste historische thriller kwam Scott het verhaal van het kristal en de voorspelling van de Maya’s al eens tegen, maar toen ze in het British Museum op een echte kristallen schedel stuitte, wist ze dat ze hierover een boek moest schrijven. Het resulteerde in 2003 in het eerste deel van de vierdelige Boudica-serie: Dreaming the Eagle.

Hen's Teeth  (1997), haar schrijversdebuut, kwam direct op de shortlist van de prestigieuze literaire Orange Prize. Haar latere boeken Night mares  (1998) , Stronger than death  (1999)  en No good deed  (2001), bezorgden Scott de roem van een van de belangrijkste misdaadschrijvers van Groot-Brittannië. No good deed  werd in 2003 genomineerd voor de Edgar Allan Poe Award. In de serie Rome-thrillers over het oude Romeinse keizerrijk publiceerde ze in 2013 haar boek The Art of War.

Scott richtte in 2010 de Historical Writers' Association op, waarvan ze ook voorzitter werd. Verder werkte ze mee aan de organisatie van enkele belangrijke historische festivals. 

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic