Intiem en rauw, een zoektocht naar ruimte
Beladen huis van Christien Brinkgreve is een indrukwekkende en intieme memoir waarin de auteur, na het overlijden van haar man A., terugblikt op het leven dat ze samen hadden. Ze beschrijft hoe ze bij elkaar kwamen, hoe hun band zich ontwikkelde, en hoe ze in de loop der jaren steeds verder uit elkaar groeiden, tot ze elkaar nauwelijks nog wisten te bereiken.
Brinkgreve schrijft openhartig over haar man, met zijn eigenzinnige, vaak neerslachtige karakter, maar ook over haar eigen rol als echtgenote, als moeder binnen het gezin, en als vrouw in de buitenwereld.
Als lezer word je meegenomen in haar herinneringen – een gedachtenstroom vol terugblikken, observaties en pijnlijke realisaties. Die gedachtenstroom voelt bij vlagen chaotisch, maar juist daardoor ook authentiek en rauw. Dit geeft het boek een bijzondere en intieme sfeer, maar maakt het lezen niet altijd even makkelijk.
Beladen huis is een prachtige weergave van Brinkgreves innerlijke worsteling met liefde, verlangen en verlies. Een aangrijpend en eerlijk boek dat aanzet tot nadenken over de rollen die we spelen en de ruimte die we elkaar, en onszelf, gunnen.