In de ban van de voedselindustrie
In 'De mens is een plofkip' onderzoekt Teun van de Keuken de wurggreep die de moderne voedselindustrie op onze eetgewoonten heeft. Gewapend met inzichten uit zijn tijd bij Keuringsdienst van Waarde en sprekende metaforen legt hij haarfijn uit hoe bewerkt en misleidend veel van ons voedsel is.
Voor mij voelde dit boek soms als vragen naar de bekende weg. De constatering dat ultrabewerkt voedsel ongezond is, en dat fabrikanten vooral winst nastreven, zal voor de meeste lezers geen verrassing zijn.
Voor wie al bekend is met dit onderwerp blijft de inhoud wat aan de oppervlakte, maar desondanks is het een vlot geschreven en toegankelijk boek voor wie zich (opnieuw) bewust wil worden van de invloed die de voedselindustrie op onze keuzes en gezondheid uitoefent.