Een bakje koffie

Bettina1 29 september 2025
Met de boekenclub De boekenreizigers heb ik het boek Moord door schuld geschreven door Robert van Oirschot gelezen. Het is de eerste thriller van Robert.
Op de cover zie je een jonge vrouw met een wapen in haar hand. De cover maakt wel nieuwsgierig. De subtitel maakt helemaal nieuwsgierig.
Het was vroeg in de ochtend, koud maar ook helder. De zon stuurde de eerste stralen voorzichtig over de Jordanese daken en Thom ervoer de sensatie die hij altijd voelde bij dit type weer de nagenoeg onweerstaanbare zin om te skiƫn. De wandeling op weg naar hun kantoor maakte hem vrolijk en met de herinnering aan de avond ervoor werd zijn stralende glimlach zo mogelijk nog groter.
De proloog heeft mij erg benieuwd gemaakt naar de rest van het verhaal. Natascha Kantelberg, die net bij de recherche van de regionale eenheid Amsterdam is gaan werken en haar collega Thom Goossens komen in een loods waar een dode man gevonden wordt. Hij blijkt vermoord te zijn. Ze volgen de sporen die naar de Amsterdamse drugswereld. Ze krijgen te maken met gevaarlijke criminelen. Mensen van justitie en politie willen dat ze opschieten met dit onderzoek. Drugscrimineel Lambrechts weet steeds te ontsnappen. Ondertussen hebben Thom en Natascha hun eigen problemen. De relatie van Natascha is niet geweldig meer en ze weet niet wat ze ermee moet doen. Komt het goed met Thom? Vallen er nog meer doden? Komen ze achter de daders?
Moord door schuld is een spannende thriller die mij vanaf het begin zijn greep hield. De korte hoofdstukken zorgde ervoor dat ik wilde blijven doorlezen. De schrijfstijl van Robert is vlot en duidelijk. Hij omschrijft de hoofdrolspelers duidelijk zodat je wel met ze meeleeft. De moorden worden goed omschreven. Het is mooi om te zien hoe de drugsproblemen beschreven worden. De druk door de politiek die er altijd is en eigenlijk voor meer problemen dan oplossingen zorgt. Wil je mee zoeken naar de dader dan zou ik zeggen ga dit boek lezen je krijgt er zeker geen spijt van.

Meer recensies van Bettina1

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!