heerlijk om te lezen
Met de leesclub van De boekenreizigers olv Erna Eikhoudt heb ik het boek Bestemd voor elkaar van Mienke Fijen gelezen. Het is het vervolg op geknipt voor elkaar. Ik heb dit eerste boek niet gelezen, maar dat is bij dit boek zeker geen probleem. Deel 1 wil ik nog zeker wel gaan lezen.
De cover is vrolijk van kleur. Je ziet er een vrouw en twee mannen. De mannen zwaaien naar de vrouw die haar handen op haar rug houdt en niet zwaait. Dat feit maakte mij erg benieuwd naar wat er gebeurde. Hebben ze ruzie? Kent de vrouw de mannen niet? Of juist wel?
Ellemieke wil geld verdienen om op reis te kunnen. Ze werkt af en toe en gaat daarna op reis. Ze gaat bij Daan in een lunchroom werken. Ze maken samen van lunchroom Bikke een groot succes. Na een tijdje krijgen ze een relatie. Ellemieke krijgt toch weer last van haar reiskriebels en voelt dat ze weg moet gaan. Daan is teveel eigenaar en kan niet met Ellemieke mee op reisZe heeft nog niet genoeg geld bij elkaar en gaat daarom bij de eigenaar van de ijssalon werken die in dezelfde straat als Bikke zit. Matteo, de eigenaar van de ijssalon is hier erg blij mee. Kan Daan het aan om Ellenmieke zo vaak nog te zien? Gaat Ellemieke nog op reis? Hoe zit het met het liefdesleven van Matteo? Hoe zit het met de familie van Matteo?
Wat een heerlijk boek om te lezen. Mienke schrijft luchtig en vrolijk, maar weet er toch ook zeker diepgang in te brengen. Ik leefde echt met Ellemieke mee. Ik begrijp haar passie voor reizen helemaal, maar ook zeker het gevoel van Daan kon ik begrijpen. Wat lief dat hij haar wilde laten gaan en niet voor zichzelf koos. Het boek was snel uit maar ach ja dat gebeurt bij boeken die je graag wilt lezen. Heb jij ook zin in een boek dat fijn om te lezen is en je toch ook aan denken zet zoals dat je soms iemand de kans moet geven zelf te ontdekken wat degene wilt. En waarin niet alles is zoals je denkt dat het is dan moet je zeker dit boek lezen. Het is meer dan de moeite waard.