hartverwarmend en confronterend
Wat een prachtige cover heeft het boek de andere man van Elly Wassenaar die we met de boekenclub De boekenreizigers gelezen hebbben. Je ziet een pad met een man. De man zie je op zijn rug. Hij loopt weg. Loopt hij naar iemand of van iemand weg? Is dit de andere man
Liefde, zoals liefde bedoeld is.
Nina woont samen met haar moeder Heleen, vader Jacob, broer Berend en zusje Mara. Ze zijn een gelukkig en mooi gezin. Berend is niet de biologische vader van Nina en Berend. Hij en Heleen hadden geen goede relatie en hij gaat weg bij het gezin als Nina 1 jaar is. Nina heeft altijd het gevoel gehad niet in het gezin te horen. Als ze acht is komt ze er achter dat Jacob niet haar biologische vader is. Als Nina 18 is gaat ze samen met Berend op zoek naar haar biologische vader. Het verloopt voor Nina niet zoals ze had gehoopt. Krijgt ze toch nog een band met haar biologische vader? Blijft ze gelukkig met Jacob?
In de jaren 80 en in de streek waar dit verhaal zich afspeelt waren scheidingen nog niet zo gewoon als dat ze nu zijn. Mensen hadden er een mening over en dat is goed te merken in dit boek. Voor Nina was het niet makkelijk om te ontdekken dat het haar vader niet haar biologische vader was. Dit is heel erg goed omschreven. Ik voelde haar pijn zelf. Het verhaal wordt vlot geschreven. Toen ik begon met lezen was ik zo benieuwd hoe het zou aflopen dat ik bleef lezen. Het is zo goed omschreven dat het wel autobiografisch moet zijn. Het verhaal wordt uit diverse perspectieven geschreven. De boodschap die je meekrijgt vanuit het boek is oordeel niet zomaar, je weet nooit de hele waarheid. Ook een dader kan een slachtoffer zijn. Het is een boek wat best wel binnenkomt en waarin de slechte tijden ook echt beschreven worden. Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? ik kan alleen zeggen ga het lezen en oordeel zelf.
Liefde, zoals liefde bedoeld is.