Zo is kerst nog leuker!

Bettina1 28 december 2024

Met de boekenclub De boekenreizigers heb ik De joy van kerstmis van Cynthia Zwagermaker gelezen. Het is een echt kerst feelgood boek.

Het is ongelofelijk dat ze het weer geflikt heeft. Binnensmonds vloekend loop ik de wijk door op zoek naar een middelgrote zwart rondzwevende haarbal, maar mijn gevoel zegt me dat dit verspilde moeite is.

Op de cover zie je twee mensen op een bankje zitten met een schattig hondje. Het ziet er heel gezellig uit en het zorgt ervoor dat je gelijk zin in kerst krijgt.

Saar vierde vroeger heel graag kerst, de versierde boom en de familie eromheen. Nu haar ouders al jaren overwinteren in Australie heeft Saar er weinig zin in. Als ze van haar werk naar huis gaat komt ze een hond tegen. Ze neemt de hond mee naar huis. Zijn baasje gaat op zoek naar de hond en vind Joy bij Saar thuis. Sven is blij dat hij Joy terug heeft maar is niet echt vriendelijk tegen Saar. Als Joy nog diverse keren naar Saar loopt gaan Saar en Sven elkaar helpen met elkaars afspraken tijdens de kerst. Door gebeurtenissen uit het verleden durven ze beiden zich niet makkelijk bloot te geven. Blijft het bij deze fake dates of komt er toch echt een gevoel bij kijken?

Wat een heerlijk feelgood boek is dit om te lezen. Je krijgt gelijk zin in de kerst. Cynthia schrijft lekker vlot en levendig, er komt de nodige humor in voor en dat maakt het lezen helemaal leuk. Het verhaal wordt verteld door Sven en Saar en dat maakt het prettig om te lezen. Het gaf mij vlak voor de kerst echt een kerstgevoel, mocht je geen genoeg van kerst kunnen krijgen en gek op honden zijn zou ik het zeker gaan lezen

Meer recensies van Bettina1

Het eerste deel in een nieuwe thrillerserie rond agent Lucy Halliday en haar speurhond Moss. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.