Advertentie

Een echt debuut is dit niet voor Heleen van den Hoven, ze heeft in eigen beheer namelijk al wat boeken uitgegeven. Ook heeft ze meegedaan aan meerdere schrijfwedstrijden en dit boek is verschenen naar aanleiding van een schrijfwedstrijd.

Het begint als een spel...Er worden puzzels online gezet die heel aantrekkelijk zijn voor hackers zoals Geus en Quint. Ze raken al puzzelend steeds meer in het net verstrikt dat is uitgezet door mensen die de sluizen willen saboteren als er geen miljoenen worden betaald. Quint stopt op tijd met puzzelen, maar Geus gaat te ver. Hij wordt ontvoerd en wordt gechanteerd met zijn zus Anja en vader als hij niet meewerkt om de computers te hacken om de sluizen te bedienen. Om meer druk op Geus uit te oefenen en uitlekken van het plan te voorkomen wordt er jacht gemaakt op Quint en Anja.

Het Carpa complot is opgebouwd uit verschillende verhaallijnen, die uiteindelijk samenkomen in het eind van het boek. De spanning wordt mooi opgebouwd, de mysterieuze puzzels, de ontvoering van Geus, de achtervolgingen van Anja en Quint en het gevaar van het stijgende water. Toch zakt de spanning op het eind in, dit ligt gedeeltelijk aan het minder uitgebreid beschrijven van de gebeurtenissen, maar ook aan de technische details van de werking van de sluizen en de manier waarop Nederland zou onderlopen, dit haalt de snelheid wat uit het verhaal.
Ik zou het geen thriller willen noemen, het is wel een boek dat mooi in elkaar zit met leuke details.De achternamen van de personages verwijzen naar het thema en ook komen er meerdere keren in het verhaal verwijzingen naar het thema terug . Ook zijn de visjes die naar de personages verwijzen een leuk detail. Je kan merken dat de schrijfster goed research heeft gedaan en echt zorg aan het boek heeft besteed.

Reacties op: Puzzels en water...

63
Het Carpa Complot - Heleen van den Hoven
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 15,00 Bestel het e-book € 7,99
E-book prijsvergelijker