Spannend tot het eind!
Perfecte Resten is het thrillerdebuut van Helen Fields. Het is het eerste boek van een serie waarvan er al meerdere delen in het Engels te verkrijgen zijn, over Luc Callenach, die eerst bij Interpol gewerkt heeft en nu bij de Schotse politie gelijk begint met een moordzaak.
Het verhaal begint met een moord op een gevierde advocate, waarvan er een lichaam wordt gevonden dat te zeer verbrand is om het te kunnen identificeren. Aangezien er tanden van de advocate en een moordwapen worden gevonden, wordt het slachtoffer geïdentificeerd als Elaine Buxton, de advocate. Later stuit Luc Callenach op een vergelijkbare zaak, met de dominee Jayne Magee als slachtoffer. Intussen worden er 2 vrouwen vastgehouden door Reginald King, een medewerker op een universiteit die geobsedeerd is door zijn baas, Natasha Forge. Natasha heeft geen interesse in hem en dat frustreert hem ontzettend.
Luc Callenach begint een vriendschappelijke band met zijn collega Ava Turner te krijgen, die ook bevriend is met Natasha.
Luc wordt tegengewerkt door een profiler die het onderzoek een bepaalde kant op stuurt, waardoor het onderzoek vastloopt. Dan wordt Ava ontvoerd....
Helen Fields wordt vergeleken met M.J.Arlidge, wat ik wel begrijp, want ik zie overeenkomsten in de rauwe, brute beschrijvingen en de manier waarop je gelijk in het verhaal valt. Ik moest in het begin wel wennen aan de soms lange zinnen, waarin zoveel verteld wordt dat ik de zin af en toe moest herlezen. Als je daaraan gewend bent wil je het boek niet meer wegleggen. De manier waarop Helen Fields de spanning opbouwt is meesterlijk en af en toe gaat het verhaal een kant op die je niet hebt voorzien, waardoor het van het begin tot het eind boeit. Een heel goed debuut, ik ga zeker de andere delen ook lezen!