Wat een mysterieus en leerzaam avontuur! (4,5 sterren)
Cover
Dante op de cover met een zaklamp in zijn hand. Waar is hij? Sowieso in Egypte, dat zie ik aan pyramides die bovenaan op de cover staan. In welk avontuur komt Dante dit keer terecht…
Het verhaal
Dante zijn moeder is archeologe en doet samen met professor Vandermeersen opgravingen. Dit keer zijn ze naar Egypte afgereisd om bij de beroemde Sfinx op zoek te gaan naar eeuwenoude vondsten. Dante’s moeder heeft via videobellen bij dagelijks contact met Dante. Zij houdt op die manier contact met Dante en vertelt hem over de ontdekkingen die ze doen. Dante vertelt aan zijn moeder hoe hij het heeft bij zijn oom Ben en tante Anna.
Op een dag heeft Dante het gevoel dat hij gevolgd wordt. Dat gevoel wordt sterkter wanneer hij een mysterieus pakketje via de post uit Egypte ontvangt. Dan vallen de telefoontjes van zijn moeder uit Egypte weg, het blijft angstaanjagende stil …. Al Dante verneemt dat professor Mehdi Taleb naar Egypte afreist. Dante bedenkt zich geen moment en besluit koste wat het koste ook naar Egypte te gaan om zijn moeder te zoeken. Dante gaat daarbij grenzen over waarvan hij niet had gedacht dat hij dit zou duren. Mysteries en ongelofelijke ontdekkingen zorgen ervoor dat Dante in gevaarlijk situaties terecht komt. Zal hij zijn moeder op tijd kunnen vinden?’
Mijn mening
‘Dante Drago en de kinderen van Choefoe’ is het tweede verhaal dat ik van Johan Vandevelde lees. En Dante maakt wat mee hoor. De wijze waarop de auteur de gevaren die Dante allemaal in zijn spannende en mysterieuze avontuur beleefd is zeer boeiend gedaan. Ik vind erg leuk om te lezen.
Dante zijn personage onderneemt acties die gezien zijn eerdere verlies goed te verklaren zijn. Sommige van die acties zouden leeftijdgenoten vast ook wel willen doen. Het toont moed en lef maar Dante onderneemt echt wel acties die echt niet door de beugel kunnen. Of zijn leeftijdgenoten dat ook zouden durven? Het lijkt me beter van niet….. Dat Dante grenzen overschrijdt is begrijpelijk maar dit betekent niet dat wat hij doet dit ook mag. Het zou ook te zot zijn wanneer zijn gedrag goed werd gevonden. Ik vind het ook goed dat hij door zijn familie op zijn gedrag wordt aangesproken.
In ‘Dante Drago en de kinderen van Choefoe’ heeft de auteur wat van de Egyptische geschiedenis verwerkt. Zo lees ik over Pyramides, een bekende Sfinx, farao’s en veel meer. Ik vind het interessant en door de beeldende schrijfstijl van de auteur wekt het bij mij de nieuwsgierigheid op naar meer. Het spannende en mysterieuze avontuurlijk verhaal smaakt naar meer. Ik vind het verhaal absoluut geschikt vanaf 10 jaar tot en met 100+.
‘Dante Drago en de kinderen van Choefoe’ is als tweede deel in deze jeugdserie goed als een stand alone te lezen. Daar waar nodig wordt door Johan Vandevelde een korte terugblik gegeven over er in Dante Drago en de wraak van Viracocha is gebeurd. Maar….als lezer wil je natuurlijk ook dat avontuur, dat af en toe gruwelijk spannend is, ook lezen. Ik raad dit ook graag aan.
‘Dante Drago en de kinderen van Choefoe’ krijgt van mij 4,5 sterren.
Het verhaal
Mijn mening
‘Dante Drago en de kinderen van Choefoe’ krijgt van mij 4,5 sterren.