Wat een ongelofelijk spannend avontuur!

Boek2Musch 13 oktober 2025
Cover
Een ruïne van een kasteel dat omringd lijkt door water. Twee personen gaan op onderzoek uit, het lijken Obbe en Darja wel. Waar zijn ze naar op zoek? Maar snel beginnen in dit derde en laatste deel ‘De Leugenvanger’.

Het verhaal

Tijdens hun terugreis naar de Boekenburcht worden Obbe, Darja en hun vrienden geconfronteerd met vreselijke gebeurtenissen. Dit ondanks dat ze het machtige Zevende boek in hun bezit hebben. Wanneer ze in het verraderlijke moeras zijn aanbelandt, vinden ze veel hinder van vieze bloedzuigers en giftige kikkers. Dit is nog niets vergeleken met het dreigende gevaar waar ze nu nog niets van afweten….

Obbe en Darja weten niets over hoe het Zevende boek is ontstaan en daar willen ze achterkomen. Hiervoor moeten ze afdalen in een ondergronds gangenstelsel waar het steeds donkerder en donkerder wordt. In de duistere tunnels komen Obbe en Darja meer te weten over de voorspellingen die in het Zevende boek staan. Al gauw beseffen zij zich dat binnenkort Norgïe wordt getroffen door een rampspoed! En niet over een paar eeuwen zoals vermeld staat in het bijzondere boek! Ze begrijpen dat ze snel in actie moeten komen. Lukt het Obbe en Darja om een plan te bedenken waarmee ze hun geliefde Norgïe kunnen redden?

Mijn mening

Van de eerste twee spannende, avontuurlijke en soms ook angstige belevenissen die Obbe en Darja hebben meegemaakt heb ik genoten. De bedachte cliffhangers waarmee Rob Koops de verhalen eindigt zorgt er voor dat ik na het lezen van beide delen reikhalzend uitkeek naar het volgende deel. En nu is het zover, het derde en laatste deel is gepubliceerd en ligt in de winkels. Ik ben heel benieuwd wat Obbe, Darja en hun vrienden in dit laatste deel ‘De Leugenvanger’ te verhapstukken krijgen. En ik kan al wel vertellen ze in gevaarlijke en heftige situaties terecht komen.

Rob Koops heeft een gedetailleerde schrijfstijl waarmee hij mij het verhaal intrekt. De spanning tijdens de gevaarlijke gebeurtenissen is goed beschreven en kruipt bij mij onder de huid. Af en toe bezorgt het mij kippenvel. Obbe en Darja komen zoals gezegd in gevaarlijke situaties terecht dat veel van hun vraagt. Beide personages hebben door hun eerdere avonturen de ervaring zodat ze weten hoe ze moeten reageren. Hun band is sterk en niet alleen in de samenwerking. Ze vullen elkaar goed aan en weten elkaar goed te motiveren. Hun doorzettingsvermogen is erg groot.

De auteur heeft in ‘De Leugenvanger’ onderwerpen verwerkt dit mij erg aanspreken. In zijn verhaal maakt Rob Koops duidelijk dat eerlijkheid het langst duurt en dat de waarheid altijd boven tafel komt. Ook het samenwerken, vriendschappen en het geven van kansen heeft hij op een kunstige en leerzame wijze verwerkt in dit laatste avontuur van deze succesvolle driedelige serie OERBLOED.

‘De Leugenvanger’ krijgt van mij 5 sterren.

Meer recensies van Boek2Musch

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!