Fantastisch boek met een unlikable character
Dit was voor het eerst sinds lange tijd dat ik echt weer door een boek heen vloog. Ik was totaal niet bezig met hoeveel bladzijdes ik nog moest en voordat ik het wist had ik hem al bijna uit.
Het boek gaat over Carrie Soto. Ze is professioneel tennisser en heeft alle records op haar naam. Totdat Nicki Chan haar records lijkt te gaan breken. Carrie bereid een comeback voor om haar record te behouden. Dag in, dag uit traint ze om net zo goed te worden als toen ze zes jaar geleden stopte.
Carrie is een unlikable character. Ik vond haar eigenlijk echt niet leuk. Ze wordt de bitch genoemd in de pers. De meningen, artikelen en interviews vanuit de pers worden in hele leuke transcripten weergeven. En ondanks ik de artikelen van de pers niet door de beugel vind kunnen, begrijp je wel waar ze vandaan komen. Zoals in het boek beschreven staat, tennist Carrie niet voor het spel maar om te winnen. En daarin is ze meedogenloos. Ze heeft maar één doel en zich openstellen of prioriteiten op andere dingen stellen hoort daar niet bij.
Als lezer begin je steeds beter te begrijpen dat Carries succes voor een groot deel te danken is aan de mensen om haar heen. Haar vader, die haar sinds kleins af aan coachte en dat ook bij haar comeback weer doet. Maar ook laat Carrie voor het eerst een man dichterbij komen.
Ik vond het boek echt geweldig. Het enige dat ik jammer vind is dat Carrie best wel een groei doormaakt. Ze lijkt wijzer te worden en te reflecteren. Maar aan het eind van het boek vind ik dit toch wat ongeloofwaardig. Het komt niet over alsof haar gevoel oprecht is. Daarom toch 4,5 in plaats van 5 sterren.