Leuk verhaal, makkelijke worldbuilding

Ik heb echt genoten van deze duologie. Samen met twee collega’s heb ik deze boeken gelezen voor onze boekenclub. De worldbuilding is makkelijk, geen ingewikkelde magie, etc. Je zit gelijk in het verhaal. Deel 1 vond ik wel net ietsje beter dan deel 2.

In de eerste helft van het boek stoorde ik me aan het geping-pong. Hou ik wel van hem, hou ik niet van hem. Ga ik vluchten, ga ik vechten? MAAK EEN KEUZE, GIRL! maar vanaf de helft zat ik er helemaal in. De laatste 120 bladzijdes heb ik in één zit uitgelezen.

Een ster aftrek voor de inconsistentie in de worldbuilding: de ene keer wordt ze toch opgemerkt omdat haar merkteken boven haar hoofd zweeft, de andere keer ziet niemand haar. Ze doen een spreuk om altijd de waarheid vertellen, terwijl ze 1 bladzijde later nog een leugen vertelt. Dat vond ik jammer.

Maar: deze serie is een aanrader! Erg vermakelijk! Lees dit als je houdt van Powerless, the serpent & the wings of the night, etc.

Meer recensies van boeken.en.bladzijdes.van.lisa