Alice in wonderland 0.5

Het voelt alsof twee sterren voor dit boek echt al hoog is, dus misschien had het zelfs 1,5 moeten zijn. Ik heb me eigenlijk niet vermaakt tijdens dit boek. Als het niet voor een boekenclub met collega’s was geweest had ik hem weggelegd.

Laat ik beginnen met dat ik er echt van baal dat nergens op het boek staat dat het een spin-off van Alice in wonderland is. Misschien had ik me beter moeten inlezen, maar dan had ik misschien nooit gestart in dit boek. Dat is gewoon niets voor mij. Toen ik op bladzijde 2 al een pratende kat tegen kwam begon mijn irritatie al te groeien.

De verhaallijn dat zij een bakkerij wilde beginnen vond ik nog wel cozy. En dat zij met de koning moest trouwen maar verliefd wordt op de joker vond ik ook nog wel geinig. Alles eromheen was slecht uitgewerkt.

Ik hou ervan als aan het eind van een fantasy alle puzzelstukjes op z’n plek vallen. Dit boek heeft open eindjes en dingen die gewoon per toeval gebeuren. Geen doordachte diepere laag, gewoon een plat kinder verhaal. Nope.

De karakters zijn vlak en inconsistent. De joker heeft eigenlijk geen karakter. Catherine is aan het begin heel lief en passievol en verandert out-of-nowhere in een kenau. Het boeide me gewoon niet wat er met ze gebeurde.

Meer recensies van boeken.en.bladzijdes.van.lisa