Fantastisch en grappig debuut!

Boekenfee 26 september 2023
Nu heb ik het grote voorrecht gehad om een hele tijd terug het eerste stuk van Binnen De Lijntjes te mogen proeflezen. En het was me meteen duidelijk dat Mireille een ontzettend fijne, vlotte en grappige schrijfstijl heeft. Ik ben zo blij dat Boekerij ook tot die conclusie kwam en het boek heeft uitgegeven.

Nu ik het hele boek heb kunnen lezen is die mening alleen maar meer bevestigd.
Ik heb echt heel erg genoten van het boek. Ik heb vaak moeten lachen en ik heb ontzettend meegeleefd met Loes en haar onzekerheden en worstelingen. De personages in het boek zijn stuk voor stuk zo sterk neergezet! Sommige vond ik meteen helemaal geweldig (Bart!!!), aan sommige had ik meteen een hekel (Erik, Barbara) en sommige leerde ik kennen en waarderen. In feite gold dat ook voor Loes, ze maakt echt een ontwikkeling door in het verhaal. Dat gaf ook een mooie hoeveelheid diepte aan deze feelgood roman. Het leven na een scheiding kan heel zwaar zijn. Het is moeilijk om grenzen te stellen en anderen daar niet continu overheen te laten gaan. Het kan moeilijk zijn je niets aan te trekken van de mening van anderen en om niet te voldoen aan een bepaalde norm. Dat zijn hele reële uitdagingen en ik vond het echt mooi om te zien hoe Loes zichzelf stukje bij beetje vond en daar echt in groeide.

Ook de situaties die worden beschreven, hilarisch, onhandig, gênant, zijn zo beeldend en herkenbaar geschreven! Wat mij betreft leent dit boek zich perfect voor een film!

Zoek je een boek waarbij je kan lachen, zwijmelen, meeleven, wat je niet loslaat en je het met een voldane zucht kan dichtslaan? Begin dan in Binnen De Lijntjes!

-----------------------

Ik mocht een recensie-exemplaar ontvangen van de schrijfster en uitgeverij Boekerij, waarvoor dank! Dit heeft geenszins mijn recensie beïnvloedt, dit is mijn persoonlijke mening.

Meer recensies van Boekenfee