Leuk en origineel!
Dit was een keer een totaal andere setting en onbekend terrein voor me. Hoewel ik niet thuis ben in de schaakwereld of schaaksport was het niet moeilijk om in het verhaal te komen en om me te kunnen inleven in die wereld. De schrijfster was duidelijk en gedetailleerd in haar beschrijvingen.
De hoofdpersonages en bij personen waren interessant en goed uitgewerkt. Vriendschap en familie stond ook naast het schaken zeker centraal.
Ik vond twee tropes het meeste aanwezig; rivals to lovers en he falls first. Dat was van begin af aan leuk om over te lezen en ik was ook al meteen geïnvesteerd in de relatie tussen Mallory en Nolan.
Met name Nolan vond ik een intrigerend karakter en ik wilde graag meer over hem weten.
Ik vond Mallory en Nolan erg leuk samen, maar ik had graag nog wat meer romantiek willen zien tussen die twee. De gevatte opmerkingen over en weer waren wel erg vermakelijk.
Twee dingen die ik persoonlijk wat minder goed vond, het boek valt onder de YA, maar ik vond eerlijk gezegd het taalgebruik en soms de inhoud veel meer richting NA dan YA. En het einde vond ik te snel en abrupt gaan en ik had graag iets meer afronding willen hebben. Van mij had het einde nog wat meer uitgewerkt mogen worden en ik had graag nog iets meer over Mallory en Nolan als stel willen lezen.
Maar het is verder echt een boek wat lekker weg leest, met humor, spanning en absoluut geen doorsnee verhaal. Als je er aan begint, wil je ook graag doorlezen tot het einde om te zien hoe dingen zich ontwikkelen.
En de paperback uitgave is echt super mooi!!
-----------------------------------------------
Bedankt uitgeverij Van Goor voor het recensie-exemplaar! Dit heeft mijn recensie niet beïnvloedt, deze is gebaseerd op mijn persoonlijke mening.
En de paperback uitgave is echt super mooi!!
-----------------------------------------------