Leuke en grappige historische roman met Pride & Predjudice invloeden

Boekenfee 10 september 2022

Ik had in het begin wel wat moeite om in het verhaal te komen, maar nadat Kitty en James (Radcliffe) hun eerste ontmoeting hebben gehad zat ik echt in het verhaal.
Kitty en James kunnen elkaar in het begin echt niet uitstaan en dat zorgt voor leuke en grappige conversaties, met de nodige steken onder water. Ondanks hun ruzies is de chemie tussen die twee echt te voelen.

Hoewel Kitty’s gedrag erg egoïstisch lijkt kom je er geleidelijk achter door welke motieven zij gedreven wordt. Ze is een pittige, slimme en eigengereide vrouw, met een grote liefde voor haar familie.

Radcliffe is een beetje een norse man die het lastig vindt om in zijn vaders voetstappen te treden en zijn verantwoordelijkheden ten opzichte van zijn familie goed uit te voeren. Hij is enigszins getekend door zijn verleden.
Zijn interactie met zijn familie is leuk om over te lezen en langzaamaan ontdooit hij ook tegenover Kitty.

Hoewel er wat mij betreft wel nog meer diepgang in de karakters had mogen zitten en ik het einde iets te snel vind afgerond, vond ik het wel een leuke, beeldende historische roman.

Kitty en Radcliffe deden me ergens wat denken aan Darcy en Elizabeth met hun enemies to lovers verhaallijn en botsende karakters en achtergronden. De humor en de conversaties tussen de twee hoofdpersonages waren voor mij wel het hoogtepunt van het verhaal.

Het verhaal bevat zeker chemie tussen de hoofdpersonen, maar het is een clean read.

Bedankt uitgeverij Boekerij voor het recensie-exemplaar!

Meer recensies van Boekenfee