Prachtige feelgood roman met diepgang!

Boekenfee 27 oktober 2023
Een prachtige feelgood roman met net wat meer diepgang! Het verhaal leest heerlijk vlot weg (na het eerste stuk) en is erg beeldend.
Er komen serieuze en zwaardere thema's voorbij, maar wel echt in een feelgood jasje, dus het voelt niet te zwaar of dramatisch.

De personages zijn realistisch en de schrijfster beschrijft ze op zo'n manier, dat je echt met ze meeleeft en hoopt op een goed einde.

Doordat er regelmatig wordt verwezen naar een kinderboekenserie die een soort basis vormt voor het verhaal, werd ik als lezer ook echt even nostalgisch en een beetje teruggeworpen naar mijn jeugd. Die hoofdstukken vond ik echt een originele toevoeging!

Het boek deed me een beetje denken aan 'Charlie en de chocolade fabriek' en 'The Inheritance Games'. Dit boek leest ook wel wat als een YA.

Ik moest er even een beetje inkomen in het begin, maar ik vond het een mooi, ontroerend en bijzonder boek!

---------------------------------

Ontzettend bedankt uitgeverij Fontein voor het recensie-exemplaar! Dit heeft mijn recensie niet beïnvloedt!

Meer recensies van Boekenfee