Diep geraakt
Dit boek zou iedereen moeten lezen!
Alles is zo 'rauw' en eerlijk beschreven dat ik het boek af toe even weg moest leggen en het verhaal van me af moest zetten.
In dit boek vertellen de broers Yithzak en Dov hun verhaal. Hoe zij terechtkomen in verschillende kampen, elkaar weer vinden en hoe moeilijk het is om na de oorlog weer een leven op te bouwen.
Het boek lees je steeds vanuit de personages van de broers, dit wisselt elkaar steeds af.
In chronologische volgorde vertellen zij hun verhaal, af en toe lees je ook een kort hoofdstuk vanuit de schrijfster en later ook van hun zus Sarah. Hoe gruwelijk het ook is, alles wordt in details beschreven. Dit maakte het voor mij dus ook dat ik het soms even moest laten bezinken.
Wat ik ook mooi vond aan dit boek, is dat het niet stopte na de oorlog. Op de helft van het boek lees je ook over hoe de broers bevrijd worden en hoe ze proberen een normaal leven op te bouwen, wat zeker niet makkelijk blijkt te zijn.
Ik heb al verschillende boeken over de oorlog gelezen, maar keer op keer wordt ik geraakt door zulke verhalen. Deze verhalen mogen niet verloren gaan en allemaal verdienen ze het om gelezen te worden!