Ik ben fan!

Boekenmetkoffie Boekenmetkoffie
15 mrt 2025

Het genre whodunit kende ik nog helemaal niet, naar OMG, ik ben fan! Niet alleen van het genre, maar zeker ook van dit boek.

In Dossier Paul lees je over Karen Decoster die stage gaat lopen bij Het Algemeen Ochtendblad. Zij bijt zich vast in Dossier Paul. Een dossier dat gaat over Paul Brant. Een jaar eerder (op 5 april 1984) wordt zijn lichaam gevonden, hangend aan de onderste wiek van een windmolen, met een zak over zijn hoofd. Moord dus, maar rechercheur Maes kan de dader niet vinden.
Karen vraagt zich af waarom het dossier zo dun is en bijt zich hierin vast. Als lezer moet je samen met Karen opzoek naar de waarheid. Door keuzes te maken bepaal je hoe het verhaal verloopt. En alleen zo kom je er uiteindelijk achter of je de juiste dader hebt aangewezen.

Ik kende dit hele genre nog niet, maar dit is zó leuk om te doen. Ik ben echt fan!
Het boek leest heerlijk. Schrijfstijl is fijn, het verhaal is leuk, het heeft een lekker tempo en het maakt je nieuwsgierig naar het hele verhaal!
Ik kon me ook erg goed met Karen identificeren. Ik heb namelijk lange tijd voor de lokale krant geschreven (niet zulke spannende artikelen trouwens). Dat ik lichtelijk in een tunnelvisie zat en de verkeerde verdachte aanwees vergeten we maar even, haha.

Meer recensies van Boekenmetkoffie