Nooit meer thuis
Nadat ik Schrikkeldag van Inge Spaan las, wilde ik heel graag meer van haar lezen. Nooit meer thuis vond ik gesigneerd bij mijn favo boekwinkel, dus toen wist ik dat het tijd was om dat boek op te pakken.
In Nooit meer thuis volg je twee vrouwen en hun gezin. Meriam en Nicoline. Hun dochters zijn klasgenootjes en beide vrouwen hebben veel aan hun hoofd.
De man van Meriam wil van haar scheiden. Ze probeert zichzelf en haar kinderen staande te houden.
Nicoline merkt dat haar dochter steeds ongelukkiger is. Ze blijkt gepest te worden. Ze probeert het op te lossen, maar het lijkt wel of niemand haar en haar dochter wil helpen.
Als een van de dochters verdwijnt staan de werelden van beide gezinnen compleet op hun kop. Ze vinden een vriendschap bij elkaar en zetten alles op alles om het vermiste meisje te vinden.
Ik heb een tijdje getwijfeld of ik dit verhaal wel wilde lezen. Ik ben fan van Schrikkeldag en wilde heel graag meer lezen van Inge. Maar sinds ik zelf kinderen heb vind ik dit soort verhalen heel akelig.
Toch heb ik het boek opgepakt en het is inderdaad een tikkeltje akelig. Maar ook een goed boek. Inge heeft het verhaal prachtig op papier gezet. Ik wilde het eigenlijk niet neerleggen voordat het uit was. Met ook in dit verhaal een plottwist die ik niet zag aankomen. Ik houd daarvan!