Prima boek

Boekenmetkoffie 10 december 2025
Het komt de laatste tijd niet meer zo vaak voor, maar af en toe lees ik een non-fictie boek. Vaak is dat dan een boek van iemand met een bepaald beroep. Zoals ook dit boek; Prio 1.

In Prio 1 geeft Tom je een kijkje in het leven van een brandweerman. Hij schrijft over de dingen die hij meemaakt in zijn werk als brandweerman. Het zijn soms gekke, heftige of juist heel dankbare situaties waarin Tom zich bevindt, maar ondanks dat lukt het hem om rustig en professioneel te blijven in zijn vak. Maar ook om het verhaal helder op te schrijven. Hij schrijft beeldend (maar niet te! Ik heb er geen nachtmerries aan overgehouden). Het voelt eigenlijk alsof je de stagiair bent die een dagje mee is met Tom. En dat is knap vind ik! Het is een boek dat lekker makkelijk wegleest.

Ik houd van dit soort boeken en ik vind het ook altijd fantastisch om zo'n kijkje achter de schermen te krijgen van een beroep waar je anders niet zo snel mee in aanraking komt. Ik vond het heerlijk om Toms avonturen te lezen, maar de brandweer, dat is niks voor mij...

Meer recensies van Boekenmetkoffie