Heerlijk boek!
Via mijn zusje heb ik wel eens een video van Fleur Overgaag gezien en toen ik zag dat ze nu ook een boek heeft geschreven dacht ik: 'Hee, die moet ik lezen!'
En wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb! In Hee Mooie Ziel lees je hilarische, troostrijke en pijnlijk herkenbare verhalen en observaties.
Zo schrijft Fleur bijvoorbeeld over onverwachte ontmoetingen in de sauna, telefoons die haperen en grondstewardessen die hun werk niet leuk vinden. Fleur probeert orde aan te brengen in de chaos van het leven door het mooie te zien in het geworstel van je eigen onhandigheidjes.
Vroeger vond ik alleen dit soort non-fictie boeken nog leuk om te lezen en ik had het gevoel dat ik ze allemaal al wel gelezen had. Maar dit is een pareltje hoor! Wát een heerlijk boek is dit. De korte hoofdstukken en ook lijstjes lezen fijn weg. Fleur laat je juist de luchtige en humoristische kant van die situaties lezen en dat is een hele fijne reminder! Fleur toverde regelmatig een glimlach op mijn gezicht. Als ik hardop zou lachen om boeken (doe dat nooit, veel te zelfbewust, haha), dan had ik dat zeker gedaan!!