Voor wie van cosycrime houdt!

Boeken.van.chayenne 21 november 2025
Recensie

‘Cinnamon Falls’ opent met Nia, die na een pijnlijke break-up besluit terug te keren naar haar geboorteplaats: het pittoreske stadje Cinnamon Falls. Ze hoopt er rust te vinden en opnieuw te beginnen, maar al snel raakt ze verwikkeld in het jaarlijkse herfstfestival dat het hele dorp op z’n kop zet. Die rust wordt definitief verstoord wanneer er, vlak voor de festiviteiten, een lichaam wordt gevonden in Rosie’s Diner. Nia’s jeugdvriend en oude liefde Jesse is inmiddels politieagent, en ondanks hun ingewikkelde geschiedenis raakt Nia steeds dieper betrokken bij het onderzoek. Terwijl ze door oude herinneringen en nieuwe spanningen laveert, komt ze dichter bij de waarheid én bij Jesse, waardoor zowel haar gevoelens als het mysterie steeds meer onder druk komen te staan. Uiteindelijk mondt de zoektocht uit in een verrassende ontknoping die het hechte stadje opschudt.

De cover nodigt gewoon uit om te gaan lezen! Die kleurtjes, ik word er helemaal vrolijk van!
De schrijfstijl van Killmore is filmisch en vlot, heel makkelijk leest het weg, je gaat mee op zoektocht met Nia.

Het boek is een charmante mix van cosy crime en feelgood, waarbij de sfeer misschien nog wel sterker is dan het mysterie zelf. De auteur schetst Cinnamon Falls als een bijna filmisch dorp vol warme cafés, geurige baksels en kleurrijke inwoners. De moord vormt een spannende rode draad, maar het zijn vooral de personages en hun onderlinge dynamiek die het verhaal dragen. Nia vond ik heel sympathiek en herkenbaar in haar twijfels, en de spanning tussen haar en Jesse zorgt voor een zachte romantische gloed door het boek heen. Hoewel het plot niet extreem ingewikkeld is, werkt de combinatie van warmte, humor en licht mysterie uitstekend. Een aanrader voor wie houdt van het dorpse gevoel en een vleugje mysterie.

‘Cinnamon Falls’ is een heerlijke, luchtige leeservaring voor wie houdt van knusse spanning en kleine-stad-charme.

Meer recensies van Boeken.van.chayenne

Tegenpolen trekken elkaar aan in deze heerlijke roadtrip-roman boordevol humor en romantiek. Nu te vinden in jouw favoriete boekhandel.